keskiviikko 29. lokakuuta 2008

Joulukalenteri valmiina!


Sain tänään inspiraation ommella nuo pussit kalenteriin. Sitä inspiraatiota olin kyllä odotellutkin. Nyt on mukava, kun sai taas yhden jouluaskareen tehdyksi. Vielä pitää päättää mitä ihmettä se tonttu noihin pusseihin tuokaan... :)

14 kommenttia:

Kitty Kat kirjoitti...

Jo kelpaisi tuollaisesta joulukalenterista aukoa pusseja =) Tosi hieno on ja varmasti oli iso urakka tehdä!

Itse mietin laiskan-ihmisen version tekemistä esim 8:lla pussilla, joita täyttäis sit kolme kertaa läpi =)

Mimmarna kirjoitti...

Aivan ihana!
Tuollainen täytyisi tehdä ehdottomasti, miellä kun nuo suklaakalenterit ei käy maitoallergian vuoksi. Tuonne olisi hyvä laittaa itse mitä tahansa.

Hattara kirjoitti...

Mimmarna: Kiitos! Ei meilläkään tytölle sovi kuin laktoositon suklaa. Saisikohan sitä käärepapereissa? En ainakaan ole ikinä nähnyt..

Hattara kirjoitti...

Kitty kat: Kiitos! Ihan hyvin voi käyttää 8:aakin pussia. Itse koin pussien ompelun kaikkein iiseimmäksi hommaksi, siis heti sen jälkeen kun se inspis iski! :)

Marielisa kirjoitti...

Kaunis kalenteri, kyllä noiden pussien aukomista taidetaan innolla odotella... ;)

Sara kirjoitti...

Miten sä ratkaisit tuon pussien nappeihin kiinnittämisen? Omasta kalenterista puuttuu kans pussit ja viimeistely... Ajattelin, et jos ompelis nauhan kiinni yhteen pussin saumaan ja samalla siihen 'nappilenkin'.

Peppilotta kirjoitti...

onpa hieno!
mitä meinaat laittaa sisälle?

Hattara kirjoitti...

Kiitos, kiitos!
Marielisa: Neiti kohta 2 vee ei vielä ihan tiedä mitä kalenteri oikein tarkoittaa, mutta eiköhän se selviä aikanaan! :)

Sara: Kokeilin ripustaa pussit ihan vaan nauhoilla, mutta tulin siihen tulokseen, että jonkinmoinen lenkki täytyy vielä varmaan kehitellä. Sun idea kuulostaa ainakin tosi hyvältä, kannatetaan! :)

Peppilotta: Varmaan laitan jonain päivinä pientä karkkia, mutta muuten ehkäpä legoja ja hiuspampuloita tms. En ole vielä ihan päättänyt.. Kun tyttö kasvaa ajattelin kopioida blogissa kuulemaani neuvoa ja laittaa lappusia, joissa joka päivälle oma tontun tehtävä, joulukuusen haku tms.

Peppilotta kirjoitti...

kiva idea tuo tontun oma tehtävä =c)

Hattara kirjoitti...

Peppilotta: Niin mustakin. Tyttö on nyt 2, että vielä tänä vuonna tehtäviä ei kannata laittaa, mutta ensi vuonna sitten. Samalla sitä tulee suunniteltua omaa joulun aikataulua ja lapsi/lapset saa mukavia muistoja.

Piipa kirjoitti...

Todella ihana kalenteri!!!
Tuota tontun tehtävää, minäkin olisin ehdottanut! :) Eli kalenterin pussukassa vaikka uusi hieno pipari muotti ja sinä päivänä leivotaan pipareita.
Sellainen on myös hauska, että jokaisessa pussukassa on jotain pientä (pehmolelu tai vastaava) joista aattona lapsi voi vähitellen rakentaa seimen tai jonkinlaisen jouluisen jutun.

Hattara kirjoitti...

Kiitos Piipa! Mä oon ihan haltioissani tuosta tontuntehtävä-asiasta. Ihania muistoja lapse/ille ja samalla tulee suunniteltua sitä omaa joulunlaittoa ja aikataulua. (nimimerkillä organisaatiokyvyn puutteesta kärsivä :))

Elvina kirjoitti...

Meillä toimi viime jouluna silloin 3,5-vuotiaiden kaksosten kanssa loistavasti kalenteriviestit. Lähinnä niitä joutui käyttämään sen takia, ettei oman lapsuuteni rakkaan kalenterin tulitikkulaatikkoluukkuihin mahtunut kovin paljon kahdelle lapselle. Mutta lapset olivat aivan into piukassa kaikista viesteistä, ja niiden varjolla saatiin kaikenlainen uusi ja hyödyllinen ujutettua arkeen. Meillä siis tonttu toi muun muassa hammasharjat ja uudet kalsarit, joita sitten vihjeen perusteella piti etsiä. En halua kauheasti pikkukrääsää tai karkkeja laittakaan, mieluummin tehtäviä ja jotain järkevää. Oli siellä jotain luksuksiakin sentään, en ihan pahisäiti ole...

Mutta aivan ihana on tämä porokalenteri!

Mimmuliini kirjoitti...

Ihana! Kylläpä on tosiaan ihana idea tuo tontun tehtävä:) Vieläköhän kerkeäisi tuommoisen kalenterin tekemään ennen joulukuun alkua.. Olisi siskon tytöt haltioissaan kun tuommoisen saisi. Tällä hetkellä on niin monta rautaa tulessa, että tildailuun ei jää juuri ollenkaan aikaa:(